Kropp

Slik pleier du tørre hender

Mens noen er plaget med tørr hud hele året, er det ikke uvanlig at folk flest opplever tørre hender på vinterstid. Kombinasjonen av kald uteluft og varmt og tørt inneklima, samt hyppige håndvask, kan gi knusktørre hender.

tørre hender

Det finnes flere råd du bør følge for å forebygge tørre hender. Blant annet er det viktig å unngå hyppige vask og bad – og prøv også å unngå for varmt vann. Velg en håndsåpe som er mild og skånsom mot huden, og bruk gjerne hansker om du er i kontakt med produkter som kan irritere huden, for eksempel håndoppvaskmiddel. Og hvis det er veldig kaldt ute bør du bruke vanter eller votter.

Et godt kjerringråd er også å lage en peeling og skrubbe huden godt for å fjerne døde hudceller. Bland litt sukker og olivenolje, smør hendene og la det virke i fem minutter før du skyller av.

Velg en pleiende håndkrem

En god håndkrem er også viktig for å både forebygge og pleie tørre hender. Husk å velge en håndkrem som inneholder pleiende ingredienser, og gir mye næring  til tørre hender.

Ta med den håndkremen om du er på farten, og smør hendene flere ganger i løpet av dagen. Det kan også være forebyggende å bruke håndkrem i perioder du ikke har så tørre hender.

pleie tørre hender

Pleiende ingredienser for tørre hender

Klar Håndkrem er økologisk sertifisert og inneholder 99 prosent naturlige ingredienser, blant annet økologisk solsikkeolje og sheasmør som virker mykgjørende og beskyttende, samt økologisk aloe vera som har en pleiende og fuktighetsgivende effekt på tørre hender.

  • Solsikkeolje

Solsikkeolje blir ofte brukt i kosmetikk på grunn av sine gode egenskaper. Oljen er full av næringsrike omega 6-fettsyrer, og ingrediensen har en unik evne til å holde på fuktigheten – noe som gjør at huden holder seg hydrert lenger.

  • Sheasmør

Det vegetabilske fettstoffet, sheasmør, utvinnes av nøttene til det afrikanske Shea Treet som vokser på savannene sør for Sahara. I noen kulturer i Vest-Afrika er shea-treet hellig, og kalles livets tre. Sheasmør blir ofte omtalt som supermat for huden og har blitt brukt i årevis for å fukte og pleie huden.

  • Aloe vera

Den allsidige planten som vokser i tropiske strøk kan både spises, drikke og smøres på huden. Med sine næringsstoffer, mineraler og vitaminer, er aloe vera full av næring for helse og hud. Aloe vera er veldig bra for tørr hud og bidrar til å gjenopprette hudens fuktbalanse.